Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
  1. PLAIN MOULDED SILIC BLUE
    € 8,50
    SPEEDO PLAIN MOULDED SILIC BLUE
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Badmutsen

Badmutsen worden meestal gebruikt tijdens het zwemmen. Een badmuts meestal is gemaakt van siliconen of rubber. Je ziet ze niet vaak tijdens het recreatief zwemmen, maar wel tijdens het wedstrijd zwemmen.

 

Voordelen van een badmuts

Badmutsen zorgen voor een aantal voordelen tijdens het zwemmen. De badmutsen zorgen ervoor dat er geen haren komen in de filters van het zwembad. Bij sommige zwembaden is het dan ook verplicht om een badmuts te dragen. Daarnaast zorgt een badmuts ervoor dat jouw haar minder beschadigd raakt, doordat er minder chloor bij jouw haar komt dan wanneer je geen badmuts draagt. Verder zorgt een badmuts ervoor dat je minder weerstand hebt tijdens het wedstrijd zwemmen. Door een badmuts ligt je hoofd hoger in het water dan wanneer je geen badmuts op hebt. Door de muts heb je geen last van je haar en voelt je hoofd lichter.

 

Verschillende soorten badmutsen

De badmutsen voor recreatief zwemmen en wedstrijd zwemmen, zijn dezelfde badmutsen. Tijdens het zwemmen in het open water, heb je weer een ander soort badmuts. Deze is gemaakt van neopreen, zodat je minder snel de warmte verliest tijdens het zwemmen. Hierdoor wordt je hoofd beschermt tegen de kou. Tijdens een potje waterpolo heb je ook bescherming nodig aan je hoofd. Op deze badmutsen zitten beschermingselementen op de oren, zodat je beschermt wordt tegen rake klappen.

 

Wanneer je de badmuts voor wedstrijd zwemmen gebruikt, wil je dat de chloorbril zo goed mogelijk blijft zitten. Wat je dan het beste kan doen is een dunne badmuts opzetten, dan de chloorbril en daaroverheen de badmuts te plaatsen. Hierdoor zorg je ervoor dat je geen last hebt van je haren tijdens het zwemmen en dat de chloorbril goed blijft zitten.

 

Het assortiment van Speedo zorgt ervoor dat jij snel door het water heen kan. Belangrijk bij een badmuts is dat deze goed moet zitten op je hoofd, zonder dat deze afvalt. Badmutsen zijn gemaakt van stof, siliconen of latex. De siliconen badmutsen zijn iets dikker dan latex badmutsen. Wees bij het op- of afzetten van een badmuts voorzichtig, aangezien badmutsen heel snel kunnen scheuren. Wanneer er scheurtjes in de badmuts komen, wordt de weerstand groter.