Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Producten 1-12 van 14

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. F AQUAPURE WHITE/BLUE
  € 27,00
  SPEEDO F AQUAPURE WHITE/BLUE
 2. M AQUAPURE RED/SMOKE
  € 27,00
  SPEEDO M AQUAPURE RED/SMOKE
 3. AQUASTORM 1PC
  € 11,00
  ADIDAS AQUASTORM 1PC
 4. FUTURA CL RED/SMO P14
  € 15,00
  SPEEDO FUTURA CL RED/SMO P14
 5. FUTURA CL CLE/BLU P14
  € 15,00
  SPEEDO FUTURA CL CLE/BLU P14
 6. F FUT BIOFUSE 2 GRE/BLU P
  € 25,00
  SPEEDO F FUT BIOFUSE 2 GRE/BLU P
 7. SEASQUAD GOGGLE BLUE
  € 11,95
  SPEEDO SEASQUAD GOGGLE BLUE
 8. FUTURA PLUS JUNIOR BLUE/BLUE
  € 15,00
  SPEEDO FUTURA PLUS JUNIOR BLUE/BLUE
 9. FUTURA PLUS CLEAR/BLUE
  € 19,00
  SPEEDO FUTURA PLUS CLEAR/BLUE
 10. FUTURA PLUS RED/SMOKE
  € 19,00
  SPEEDO FUTURA PLUS RED/SMOKE
 11. FUTURA BIOFUSE CLEAR/BLUE
  € 25,00
  SPEEDO FUTURA BIOFUSE CLEAR/BLUE
 12. Sale
  AQUAPULSE MAX GREEN/SMOKE
  Special Price € 13,48 Regular Price € 26,95
  SPEEDO AQUAPULSE MAX GREEN/SMOKE
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Producten 1-12 van 14

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Chloorbrillen

Chloorbrillen zijn zwembrillen die vooral in het zwembad gebruikt worden om de ogen tegen het chloor te beschermen. Een chloorbril of zwembril is iets anders dan een duikbril, aangezien je ogen en je neus bij een duikbril in dezelfde ruimte zitten. Het assortiment van Adidas, Rucanor en Speedo zorgt ervoor dat je geen chloor in je ogen krijgt tijdens het recreatief zwemmen of tijdens een wedstrijd.

 

De juiste chloorbil voor zwemwedstrijden

Chloorbrillen zijn vaak gemaakt van siliconen, waardoor de bril een comfortabele pasvorm heeft. De ideale pasvorm van een chloorbril is wanneer de bril vacuüm gezogen wordt. Wanneer de bril dan zonder elastiek blijft zitten, dan is het een perfecte pasvorm. Het elastiek van de zwembril mag niet te strak om het hoofd zitten, anders krijg je rode kringen en striemen over je gezicht. Wanneer het elastiek te los zit, kan de chloorbril gaan lekken. Het elastiek kan uit een of uit twee delen bestaan. Wanneer het elastiek uit een gedeelte bestaat, is het verstandig om deze op het midden van je hoofd te plaatsen. Bestaat het elastiek uit twee delen, dan is het belangrijk om het ene elastiek hoog te plaatsen, waar je achterhoofd begint, en het andere elastiek te plaatsen onder de bobbel op je achterhoofd.

 

Bij het wedstrijd zwemmen is het van belang dat de chloorbrillen gestroomlijnd zijn. Dit zorgt ervoor dat je minder weerstand hebt in het water. De zwembril moet dan klein en gestroomlijnd zijn. Wanneer je op recreatief niveau gaat zwemmen, maakt het niet uit hoe de zwembril gestroomlijnd is, als deze maar de ideale pasvorm heeft.

 

Glazen van een chloorbril

Er zijn ook verschillen in de glazen die een chloorbril heeft. Zo heb je spiegelglazen, transparante glazen en donkere glazen. Spiegelende glazen en donkere glazen zorgen ervoor dat je kan concentreren op het zwemmen tijdens het buiten zwemmen of buiten wedstrijden. Transparante glazen zijn geschikt wanneer je binnen zwemt.

 

Het onderhouden van een chloorbril

Wanneer de zwembril een beschermlaagje heeft, doe je niks aan onderhoud en moet je dit er niet vanaf wrijven. Heb je dit beschermlaagje niet zijn de volgende acties die je kan doen: druppeltje afwasmiddel, anti-condens voor bijvoorbeeld autoruiten of een beetje spuug.

 

Bekijk hier het ruime assortiment zwembrillen en chloorbrillen van de merken Adidas, Rucanor en Speedo. Ben je nog niet helemaal overtuigd van de chloorbrillen? Neem dan eens een kijkje bij de duikbrillen en vind de zwembril die het beste bij jou past!