Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Sale
  NEXUS SPECTRUM
  Special Price € 55,97 Regular Price € 79,95
  PRSIM NEXUS SPECTRUM
 2. Sale
  SYNAPSE 200 COHO
  Special Price € 76,97 Regular Price € 109,95
  PRISM SYNAPSE 200 COHO
 3. Sale
  SYNAPSE 170 MANGO
  Special Price € 55,97 Regular Price € 79,95
  PRISM SYNAPSE 170 MANGO
 4. Sale
  SYNAPSE 140 CILANTRO
  Special Price € 34,97 Regular Price € 49,95
  PRISM SYNAPSE 140 CILANTRO
 5. Sale
  JAZZ SPECTRUM
  Special Price € 41,97 Regular Price € 59,95
  PRISM JAZZ SPECTRUM
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Vliegers

Een van de leukste activiteiten die je op het strand kan doen is vliegeren. Deze activiteit is geschikt voor jong als oud en iedereen kan het. Wanneer er een goede wind staat, sta je versteld wat je allemaal met een vlieger kan. Naast het hoog houden van de vlieger, kan je met veel vliegers ook stunts uithalen. Of je nou pas begint met vliegeren of het al lang doet, het ziet er altijd spectaculair uit.

 

Het geraamte van een vlieger bestaat uit stokken gemaakt van fiberglas of carbon. Daar over heen komt het doek van de vlieger en de vlieger zit weer vast aan touwen. Je hebt vliegers met een touw aan het uiteinde, je hebt vliegers met twee touwen aan het uiteinde en je hebt vliegers met 4 touwen aan het uiteinde. Voor kinderen en beginners is vliegeren met een goede kwaliteit vlieger met aan twee kanten touwen, misschien iets te zwaar. Hiervoor worden meestal de vliegers met een diamantvorm gebruikt. Deze vliegers hebben een lijn, waardoor het eenvoudiger is om het vliegeren te leren. Wanneer je denkt dat je dit onder de knie hebt, kan je naar een andere soort vlieger. Bij vliegers is het van belang dat het gemaakt is van hoge kwaliteit nylon of polyester. Het materiaal moet van goede kwaliteit zijn, anders gaan de vliegers niet lang mee.

 

Met de touwen aan het uiteinde kan je de vlieger hoog de lucht in krijgen. Om hem op te laten is het van belang dat de binnenkant van de vlieger voldoende wind vangt en dat je tijdens het vliegeren een beetje naar achteren leunt. Dit is om tegendruk te geven aan de vlieger en zodat jij de controle houdt over de vlieger.

Stuntvliegers

Met verschillende vliegers kan je ook trucjes uithalen of vette stunts doen. Stuntvliegers zijn er in verschillende soorten en maten: 2-lijns vliegers en 4-lijns vliegers. De 2-lijns vliegers worden gestuurd door twee lijnen. Deze vliegers zijn geschikt voor beginners, om het vliegeren onder de knie te krijgen en een start te maken met stunten. De 4-lijns hebben twee stuurlijnen en 2 remlijnen. Hierdoor heb je altijd een goede controle op jouw vlieger en kan je met deze vlieger ook stunt uithalen of powerkiten. Deze vliegers zijn geschikt voor de gevorderde vliegeraars.  

 

Bekijk hier het assortiment vliegers van de merken Elliot, Gunther en Prism en kijk welke vlieger het beste bij jou past. Het assortiment biedt zowel vliegers voor kinderen als volwassenen aan.