Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 39

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. MALAWI 2 PEPPER
  € 89,95
  REGATTA MALAWI 2 PEPPER
 2. MALAWI 2 GREEN GEO
  € 99,95
  REGATTA MALAWI 2 GREEN GEO
 3. MALAWI 2 BLUE GEO
  € 99,95
  REGATTA MALAWI 2 BLUE GEO
 4. Sale
  PRESCOT 500 TENT
  Special Price € 179,95 Regular Price € 269,95
  OUTWELL PRESCOT 500 TENT
 5. ZEEFEST TIPI 4
  € 149,95
  REGATTA ZEEFEST TIPI 4
 6. ZEEFEST 2 TENT
  € 69,95
  REGATTA ZEEFEST 2 TENT
 7. KIVU 4 PEPPER-SEAG
  € 129,95
  REGATTA KIVU 4 PEPPER-SEAG
 8. KIVU 3 V2
  € 129,95
  REGATTA KIVU 3 V2
 9. KIVU 2 V2
  € 109,95
  REGATTA KIVU 2 V2
 10. REGATTA TAHITI SHELTER
  € 45,00
  REGATTA TAHITI SHELTER
 11. Sale
  EUROTRAIL SPRING 3
  Special Price € 99,96 Regular Price € 149,95
  EUROTRAIL SPRING 3
 12. Sale
  EUROTRAIL CAMP 3
  Special Price € 79,94 Regular Price € 109,95
  EUROTRAIL CAMP 3
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 39

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Tenten en Accessoires

Tijdens een kampeervakantie of een festival is het handig dat je een goede waterafstotende tent bij hebt. Er zijn verschillende soorten tenten die elk hun voor- en nadelen hebben. Naast het aanschaffen van een tent is het van belang in wat voor omstandigheden je gaat kamperen. Het assortiment van Bo Camp, Coleman, Easy Camp, Eurotrail en Regatta zorgen ervoor dat jij de juiste tent hebt met de juiste benodigdheden.  

 

Verschillende soorten en maten tenten

De verschillende soorten tenten hebben elk zijn eigen voor- en nadelen. Zo is een koepeltent een lichtgewicht tent en dus gemakkelijk mee te nemen op vakantie of naar een festival. De bungalowtent is qua grootte geschikt voor gezinnen en groepen. De pop-up tent heeft een groot gebruikersgemak door het snelle opzetten van de tent. Als laatst geeft de tunneltent veel ruimte voor gebruikers en is eenvoudig op te zetten.

 

Niet alleen de vorm is anders, maar ook de formaten verschillen. Er zijn tenten voor één persoon, maar er zijn ook tenten voor meerdere personen, zoals twee- of drie persoonstenten. Sommige tenten hebben een apart portaal, waar je droog je spullen neer kan zetten. Hierdoor heb je meer ruimte in de slaapcabine. Een aparte voorportaal is meestal voorzien van twee ingangen.

 

Het opzetten en vastmaken van tenten met verschillende accessoires

Bij het opzetten van een tent moet je van te voren aan een aantal dingen denken. Ten eerste in wat voor weersomstandigheden je de tent op wilt zetten. Waait het hard of stormt het? Zorg er dan voor dat jouw tent stevig staat met de verschillende haringen, scheerlijnen en stormbanden. De scheerlijnen zorgen er met de stormbanden voor dat jouw tent de volgende dag ook nog staat. Met de tentringen zorg je ervoor dat je meer speling hebt tijdens het opzetten van een tent. Zo kan je de tent net iets strakker zetten, zodat deze ook een storm overleefd. Met een haringverwijderaar kan je gemakkelijk alle haringen die strak in de grond zitten, verwijderen. Je zet het pinnetje op de plek waar de haring begint en trekt de haring gemakkelijk omhoog aan het handvat. Ga je naar een rotsachtig gebied of ga je kamperen waar het kan vriezen? Dan zijn de rotspennen een uitkomst. Deze rotspennen zijn geschikt voor een bevroren bodem of een versteende bodem.  Zo kan je als nog je tent goed vastzetten.

 

Wanneer je niet wilt dat je tent snel vies wordt, op een vieze ondergrond je tent neer moet zetten of wanneer de ondergrond veel harde dingen bevatten, ga dan voor de ondergrondzeilen. Deze grondzeilen beschermen de onderkant van de tent tegen harde steentjes of takjes. Daarnaast zorgen de ondergrondzeilen ervoor dat jouw tent niet snel vies wordt en dat het water van de grond niet je tent in komt.