Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Producten 1-12 van 22

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. HEAD HIKING QUARTER 2P
  € 11,99
  HEAD HIKING QUARTER 2P
 2. HEAD HIKING QUARTER 2P
  € 11,99
  HEAD HIKING QUARTER 2P
 3. HEAD HIKING CREW 2P
  € 11,99
  HEAD HIKING CREW 2P
 4. HEAD HIKING CREW 2P
  € 11,99
  HEAD HIKING CREW 2P
 5. ENFORMA TREKKING EVEREST EXTREME
  € 14,99
  ENFORMA TREKKING EVEREST EXTREME
 6. ENFORMA TREKKING CROSS DRYFIT GRIS
  € 15,99
  ENFORMA TREKKING CROSS DRYFIT GRIS
 7. ENFORMA TREKKING CROSS DRYFIT AZUL
  € 15,99
  ENFORMA TREKKING CROSS DRYFIT AZUL
 8. ENFORMA HIKING ALLSEASON GRIS
  € 15,99
  ENFORMA HIKING ALLSEASON GRIS
 9. ENFORMA HIKING ALLSEASON BLUE
  € 15,99
  ENFORMA HIKING ALLSEASON BLUE
 10. FALKE TK2 COOL WOMEN
  Special Price € 12,00 Regular Price € 20,00
  FALKE TK2 COOL WOMEN
 11. FALKE TK2 COOL
  Special Price € 12,00 Regular Price € 20,00
  FALKE TK2 COOL 6120
 12. FALKE TK2 SHORT COOL
  Special Price € 10,50 Regular Price € 17,50
  FALKE TK2 SHORT COOL WANDELSOKKEN
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Producten 1-12 van 22

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wandelsokken

Het belangrijkste tijdens het wandelen of een wandelvakantie zijn naast de schoenen toch wel de sokken. Wanneer je verkeerde sokken aan hebt tijdens het lopen, is de kans op blaren of andere problemen groter. Het assortiment van Enforma, Falcon en Falke zorgen ervoor dat jij de juiste wandelsokken aan kan hebben tijdens het wandelen.

 

Functies van wandelsokken

Wandelsokken hebben in tegenstelling tot gewone sokken verschillende functies om er voor te zorgen dat jouw voeten goed de grote wandeling doorkomen. Ten eerste zorgen wandelsokken ervoor dat de voeten droog blijven tijdens een wandeling. Dit doen de wandelsokken door het vocht goed af te voeren, maar ook het vocht op te slaan. Het opslaan van het vocht is van belang, doordat sokken omgeven zijn door schoenen. Hierdoor kan het vocht minder makkelijk weg.

Daarnaast hebben wandelsokken vaak een verdikt voetenbed, waardoor ze wat demping meegeven tijdens het lopen. Hierdoor heb je minder het gevoel dat je alle schokken op moet vangen dan wanneer je gewone en dunnere sokken aan hebt. Echter kunnen wandelsokken na het wassen harder worden, waardoor de demping minder zal worden.

Ten derde zijn wandelsokken over het algemeen naadloos. Dit zorgt ervoor dat je geen irritaties krijgt tijdens het dragen van de wandelsokken. Dit in combinatie met de dikte van een wandelsok zorgt ervoor dat jij comfortabel lange wandelingen kan gaan maken. De dikte van een wandelsok heeft te maken met de verschillende soorten wandelschoenen. Wandelschoenen bestaan uit categorie A, B en C. Categorie A schoenen zijn geschikt voor lichte wandelactiviteiten, hierbij zijn de wat dunnere sokken geschikt. De dikkere wandelsokken zijn geschikt voor schoenen uit categorie B en C, de zwaardere wandelschoenen. De diktes van de wandelsokken van onder andere Falke worden aangegeven met TK, waarbij TK1 de dikke sokken zijn en TH5 de dunne sokken. 

 

Materiaal van de wandelsokken

Wanneer je wandelsokken gaat kopen, zie je dat deze sokken gemaakt zijn van verschillende materialen in tegenstelling tot gewone sokken. Die verschillende materialen hebben allemaal een eigen functie en zo versterken ze elkaar, waardoor de wandelsok altijd comfortabel zit.

Polyamide, polyester en polypropyleen zorgen ervoor dat de sok waterafstotend is en snel droogt. Wol zorgt voor een comfortabel gevoel en kan vocht opslaan zonder de stevigheid te verliezen. Nadeel van wol is dat het langzaam droogt.

Wanneer er een hoog percentage katoen in je wandelsok zit, houdt de sok veel vocht vast, wat niet fijn is tijdens het wandelen.

Viscose en lyocell zorgen ervoor dat het vocht goed afgevoerd wordt.

Elastaan, lycra of spendex zorgen voor de elasticiteit van de sokken. De elasticiteit zit vooral in de rand van de sok, bij de enkel en op de middenvoet. De elasticiteit van de wandelsok zorgt voor een nauwsluitende pasvorm.

 

Bekijk het assortiment om te weten te komen welke wandelsokken het beste bij jou en jouw wandelactiviteiten passen.