Retourneren en ruilen

 

Sportsworld hoopt dat je tevreden bent met jouw aankopen. Is het toch niet helemaal wat je ervan verwacht had? Geen probleem! Bij Sportsworld kan je online gemakkelijk je aankopen retourneren of ruilen. Het nieuwe artikel wordt pas verzonden als de retour artikelen zijn ontvangen en beoordeeld.

Wanneer je een artikel wilt retourneren of ruilen, dan moeten wij de zending binnen 14 dagen na de dag van aankoop, ontvangen hebben. Het retourneren of ruilen van een zending is voor eigen rekening.

Bij het retourneren van artikelen, is het de bedoeling dat het artikel compleet en in originele staat geretourneerd wordt. Wij accepteren alleen retourzendingen van artikelen die via de webshop gekocht zijn. Wanneer Sportsworld een actie heeft, waarbij meerdere artikelen betrokken zijn, dan vervalt de actieprijs bij het retourneren. Het is dan de bedoeling dat je de normale prijs van het artikel betaalt.

Kosten verbonden aan het verpakken van de bestelling als een cadeau-artikel worden niet geretourneerd.

Het staat Sportsworld vrij om geretourneerde artikelen, buiten het bovengenoemde termijn, te accepteren of niet. Sportsworld accepteert geen retourzendingen van beschadigde artikelen en/of verpakkingen of artikelen waarvan de labels zijn verwijderd. Als je een bestelling ontvangt waarbij een label van een artikel ontbreekt, adviseren we je ons hierover te informeren als je het artikel wilt retourneren. We adviseren je daarnaast om de bestelling na ontvangst te controleren, voordat je de labels verwijdert.

Zie je toch af van jouw aankoop? Kijk hier voor meer informatie over het herroepingsrecht.

 

Retour aanmelden

Wil je een artikel retourneren of ruilen, dan moeten wij de zending binnen 14 dagen na de dag van aankoop ontvangen hebben. Om de zending in gang te zetten, moet je de retour of omruiling aanmelden via deze link: Aanmelden retour. 

-        Meld jouw retour of omruiling aan door jouw mailadres en ordernummer in te geven.

-        Geef per retour/ruil artikel aan wat je wilt retourneren/ruilen. Ruilen is alleen mogelijk als het betreffende artikel op voorraad is.

-        Hierna ontvang je een retourformulier in je e-mail.

-        Stop het formulier bij de retourzending en breng hem bij een aangesloten postkantoor om het naar het retouradres op te sturen.

 Sporstworld is niet aansprakelijk voor artikelen die retour gestuurd worden. Zorg ervoor dat jouw retourartikel zorgvuldig wordt verpakt, in de originele verpakking, en stop het retourformulier (die je in jouw mail gekregen hebt) erbij. Wil je zeker weten dat je retourzending niet verloren gaat? Verstuur de zending dan via een postkantoor die een trackingnummer verstrekt.


Ruilen in een van onze Sportsworld winkels

Vind je het prettiger om in een van onze winkels het artikel te ruilen? Ook dat kan. Neem dan je pakbon en ruilartikel, in originele verpakking, mee naar een Sportsworld winkel. Let op: het winkelassortiment kan afwijken van het webshop assortiment.


Geld terug

Je wordt binnen 5 werkdagen terugbetaald nadat jouw retour door ons ontvangen is. Het bedrag van alle correct geretourneerde artikelen wordt op jouw creditcard of bankrekening teruggestort. Houd er rekening mee dat het soms enkele dagen nodig heeft om de transactie te verwerken.

 

Voor vragen of meer informatie over retourneren kun je contact met ons opnemen: 0900 – 222 40 40 of mail naar customerservice@sportsworld.nl.