Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. SONNBLICK GTX WMN
  Special Price € 139,95 Regular Price € 199,95
  DACHSTEIN SONNBLICK GTX WMN
 2. SONNBLICK GTX
  Special Price € 139,95 Regular Price € 199,95
  DACHSTEIN SONNBLICK GTX
 3. DELTA PACE GTX
  Special Price € 99,96 Regular Price € 149,95
  DACHSTEIN DELTA PACE GTX
 4. Sale
  PAMPA LOW
  Special Price € 89,95 Regular Price € 109,95
  GRISPORT PAMPA LOW
 5. Sale
  TORINO MID
  Special Price € 64,95 Regular Price € 79,95
  GRISPORT TORINO MID
 6. Sale
  TORINO MID BLAUW
  Special Price € 64,95 Regular Price € 79,95
  GRISPORT TORINO MID BLAUW
 7. Sale
  TRAVEL LOW
  Special Price € 100,75 Regular Price € 119,95
  GRISPORT TRAVEL LOW
 8. Sale
  TRAINER MID
  Special Price € 109,96 Regular Price € 124,95
  GRISPORT TRAINER MID
 9. Sale
  PAMPA MID
  Special Price € 104,94 Regular Price € 119,95
  GRISPORT PAMPA MID
 10. Sale
  GARDA
  Special Price € 99,95 Regular Price € 114,95
  GRISPORT GARDA
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Bergschoenen en wandelschoenen

Wanneer je gaat een flink stuk gaat wandelen is het van belang om de juiste schoenen aan te hebben. Wanneer je verkeerde wandelschoenen aan hebt, kun je veel last krijgen van je voeten, enkels en benen. Het assortiment van Grisport zorgt ervoor dat jij de juiste categorie wandelschoenen of bergschoenen hebt tijdens een wandelactiviteit. Want niks is zo fijn als geen blaren of andere klachten krijgen tijdens lange wandeltochten.

 

Wandel- en bergschoenen kun je in verschillende categorieën indelen: A, B, C en D. Waarbij A de lichte schoenen zijn en D de zwaarste schoenen. De categorieën geven aan bij wat voor ondergronden de wandel of bergschoenen geschikt zijn.

 

Categorie A wandelschoenen

De categorie A wandelschoenen zijn de lichtste schoenen in de categorie wandelschoenen. Deze wandelschoenen zijn geschikt voor de lichtere en gemakkelijke wandelingen. Denk hierbij aan wandelingen over het strand, het bos of over de dijken. Deze wandelschoenen zijn dan geschikt voor wandelingen in Nederland. Voor wandelingen in het buitenland is het van belang om te kijken naar het soort gebied. Is het vergelijkbaar met Nederland, dan zijn de categorie A wandelschoenen geschikt om te dragen. Het model van dit type wandelschoen is laag, waardoor je meer bewegingsvrijheid hebt tijdens het wandelen. De zool is zo gemaakt dat ze minder snel zullen slijten op asfalt.

 

Categorie A/B wandel- en bergschoenen

De categorie A/B wandel- en bergschoenen zitten tussen de wandelschoenen en de bergschoenen in. Deze schoenen zijn geschikt voor de langere en wat zwaardere wandelingen in Nederland. Daarnaast zijn deze schoenen geschikt een wat heuvelachtig terrein of wandelingen met lichte bepakking. Het model van dit type schoen is halfhoog en geeft extra steun en stabiliteit aan je voeten. De zool is ten opzichte van de categorie A wandelschoenen wat soepeler en zal minder snel slijten bij asfalt en andere verharde ondergronden.

 

Categorie B bergschoenen

De categorie B bergschoenen zijn wat stevigere schoenen dan de wandelschoenen van categorie A en A/B. Deze bergschoenen zijn geschikt voor de langere en meerdaagse tochten door de bergen.   De bergschoenen zijn even soepel als de wandelschoenen van categorie A, maar zijn van een iets zwaardere kwaliteit. Doordat het stevigere schoenen zijn, geven ze veel stabiliteit en steun aan je voeten en enkels op een ongelijke ondergrond. Door de steun en stabiliteit loop je minder snel blessures op bij deze ongelijke ondergronden.

 

Wanneer je een lange wandeling gaat maken of de bergen in gaat, is het dus van belang dat je de juiste wandelschoenen of bergschoenen aanschaft. Bekijk het assortiment van Gripsport om te weten te komen wat voor soort wandelschoenen of bergschoenen je nodig hebt. Naast de juiste schoenen, zijn ook wandelsokken erg belangrijk. Deze geven de steun die jij nodig hebt tijdens het wandelen of tijdens trektochten.