Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. ESSENCE
  Special Price € 49,95 Regular Price € 60,00
  ADIDAS ESSENCE
 2. COURT STABIL JR
  Special Price € 47,95 Regular Price € 55,00
  ADIDAS COURT STABIL JR
 3. COURT STABIL JR
  Special Price € 47,95 Regular Price € 55,00
  ADIDAS COURT STABIL JR
 4. DUISBURG PINK
  € 8,99
  RUCANOR DUISBURG PINK
 5. FRANKFURT
  € 12,99
  RUCANOR FRANKFURT WIT
 6. BONN ZWART
  € 12,99
  RUCANOR BONN ZWART
 7. DUISBURG BLACK
  € 8,99
  RUCANOR DUISBURG BLACK
 8. HAMBURG ZWART
  € 14,99
  RUCANOR HAMBURG ZWART
 9. HAMBURG WIT
  € 14,99
  RUCANOR HAMBURG  WIT
 10. BONN WIT
  € 12,99
  RUCANOR BONN WIT
 11. RAPHAEL-V LEISURE SHOE
  Special Price € 27,99 Regular Price € 39,99
  RUCANOR RAPHAEL-V LEISURE SHOE
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Indoor- en zaalschoenen

Indoor- en zaalschoenen zijn geschikt voor sporten die binnen beoefend worden. Denk hierbij aan sporten als volleybal, handbal, badminton, zaalhockey, zaalvoetbal, maar ook aan turnen. Daarnaast worden indoorschoenen ook vaak gebruikt voor kinderen tijdens de gymles op school. Het assortiment van Rucanor zorgt ervoor dat er voor iedereen juiste indoor- of zaalschoenen tussen zit.

 

Kenmerkend aan indoor- en zaalschoenen

Indoor- of zaalschoenen kunnen voor de meeste indoor sporten gebruikt worden. Zo kunnen de zaalschoenen die je voor handbal gebruikt, ook gebruikt worden voor volleybal, zaalhockey of zaalvoetbal. Vroeger waren alle zaalschoenen voorzien van een draaicirkel en mochten indoorschoenen geen zwarte zolen bevatten. Je liet anders heel gemakkelijk strepen achter in de sporthal wat niet mocht. Toen zag je vooral de gummizolen terugkomen. Dit zijn bruine zolen die geen strepen achterlaten. Tegenwoordig zie je bij zaalschoenen allerlei kleuren terugkomen: bruine, zwarte en gekleurde zolen. Deze zolen zijn voorzien van een non-marking, waardoor de zolen niet meer afgeven in de sporthal. Daarnaast zijn nu de meeste indoorschoenen ook nog steeds voorzien van een draaicirkel, maar deze is niet meer verplicht.

 

Verschillende modellen zaalschoenen

De meeste zaalschoenen hebben hetzelfde profiel en zijn voor meerdere sporten te gebruiken. Maar per sport is er toch een ander soort model, waardoor je goed weet naar wat voor zaalschoenen je moet zoeken. Handbalschoenen en volleybalschoenen lijken qua model erg op elkaar. Het model van deze zaalschoenen zijn laag en zorgen voor een goede stevigheid bij de enkels. Daarnaast moeten ze een goede demping hebben, om de klappen op te vangen na het springen.

Bij badminton moeten de schoenen ondersteuning geven bij de verkeerde bewegingen, maar ook bij de goede bewegingen. De ondersteuning van de schoenen moeten de verkeerde bewegingen tegengaan en de goede bewegingen makkelijker maken. Hier is het niet alleen van belang dat er een goede demping in de schoen zit, maar dat alle voetbewegingen goed ondersteund worden.

Zaalvoetbalschoenen hebben qua vorm iets weg van de gewone voetbalschoenen. Dit zijn vooral de lage modellen, met of zonder sok, met veelal een gummizool. In deze zaalschoenen zit minder demping dan bij de andere zaalschoenen.

 

Indoor gymschoenen voor kinderen

Gymles was de tijd van de week om even lekker te bewegen en al je energie kwijt te raken. Hier heb je dan sportschoenen voor nodig die geschikt zijn voor de sporthal en dat er geen zwarte strepen achterblijven op de vloer. Daarnaast moeten deze gymschoenen voorzien zijn van voldoende grip, om zo te voorkomen dat kinderen niet eenvoudig uitglijden. De meeste gymschoenen zijn voorzien van een bruine gummizool, waardoor deze geen strepen achterlaten op de vloer. Naast de klassieke gymschoenen, zijn er ook gymschoenen met elastiek. Deze worden vaak gebruikt voor gym of voor turnen. De zolen van deze sportschoenen zijn zacht en flexibel, maar hebben wel een goede grip om niet uit te glijden.