Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. YONEX 12 PACK SUPER GRAP
  € 24,95
  YONEX 12 PACK SUPER GRAP
 2. Sale
  ISOCARBON 650 - BLUE
  Special Price € 24,95 Regular Price € 39,95
  PRO KENNEX ISOCARBON 650 - BLUE
 3. MUSCLE POWER-2 BGLL
  € 22,50
  YONEX MUSCLE POWER-2 BGLL 
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Badminton

Badminton is een snelle racketsport waarbij je goed moet anticiperen op de tegenstander. Badminton  kan door iedereen gespeeld worden: voor iedere leeftijd en ieder niveau. Het spelletje wordt gespeeld met een badmintonracket en een shuttle. Daarnaast heb je een net nodig om over heen te slaan. Het assortiment van Carlton, Prokennex, Rucanor en Yonex zorgen ervoor dat jij optimaal badminton kan spelen.

 

Verloop van badminton

Badminton kan als individuele sport gezien worden, maar ook als teamsport. Je kan net als bij tennis een enkel spel doen, maar ook een dubbel of een mix. Bij een enkel spel speel je in een lange en smalle baan. De binnenste lijnen tellen hier dan als einde van het veld. Bij een dubbel of een gemengd spel wordt er gebruik gemaakt van het gehele veld.

 

Het veld van badminton is 13,4 meter lang en 6,1 meter breed, waarbij in het midden van het veld een net staat dat 1,55 meter hoog is. Bij badminton heb je een serveervak, waarbij je in dit vak moet slaan om het spel te starten. Bij een even aantal wordt er geserveerd vanuit het rechtervak, bij een oneven aantal wordt er geserveerd vanuit het linkervak. Het doel bij badminton is om twee keer een game van 21 punten te halen. Om te winnen moeten er altijd twee punten tussen zitten. Is dit niet het geval, dan volgt er een verlening totdat iemand met twee punten verschil de game wint. Wanneer het niet gebeurt dat iemand met twee punten verschil wint, kan de verlening gaan tot de 30 punten, wie dan als eerst bij de 30 komt, heeft gewonnen.

 

Soorten slagen bij badminton

Zoals je bij tennis de backhand en forehand hebt, zo heb je ook verschillende slagen bij badminton. Een 'clear' is een verdedigende slag, waarbij de shuttle hoog over het speelveld naar het achterveld gaat. De 'lob' is ook een verdedigende slag, waarbij de shuttle laag gepakt wordt en hoog in het achterveld geslagen wordt. De 'smash' is een aanvallende slag, waarbij de shuttle hoog gepakt wordt en laag afgewerkt wordt. De 'dropshot' is een aanvallende slag, waarbij de shuttle gepakt wordt en kort over het net gespeeld wordt. De 'netshot' is hetzelfde als de dropshot alleen wordt hier de shuttle voor gepakt. Als laatste is er de 'drive' waarbij de shuttle aan de zijkant gepakt wordt en diagonaal wordt afgewerkt.

 

Bekijk hier welk badmintonracket, shuttles en badmintontassen het beste bij jou en jouw speelstijl passen. Heb je bandjes nodig om het zweet tegen te houden? Kijk dan een bij de badminton accessoires.