Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Producten 1-12 van 28

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Sale
  STRAP BAG LOVE DANCE
  Special Price € 5,59 Regular Price € 7,99
  PAPILLON STRAP BAG LOVE DANCE
 2. Sale
  PAPILLON BAG "#DANCE"
  Special Price € 17,49 Regular Price € 24,99
  PAPILLON BAG "#DANCE"
 3. PAPILLON LEOTARD SPAGHETTI STRAPS
  Special Price € 24,49 Regular Price € 34,99
  PAPILLON LEOTARD SPAGHETTI STRAPS
 4. PAPILLON LEOTARD SPAGHETTI STRAPS
  Special Price € 24,49 Regular Price € 34,99
  PAPILLON LEOTARD SPAGHETTI STRAPS
 5. PAPILLON PAKJE SPAGHETTIBANDJES
  Special Price € 13,29 Regular Price € 18,99
  PAPILLON PAKJE SPAGHETTIBANDJES
 6. PAPILLON PAKJE&VOILE ROK
  Special Price € 23,09 Regular Price € 32,99
  PAPILLON PAKJE&VOILE ROK
 7. Sale
  SHOEBAG
  Special Price € 3,49 Regular Price € 4,99
  PAPILLON SHOEBAG
 8. PAPILLON ANKLEWARMERS
  Special Price € 4,89 Regular Price € 6,99
  PAPILLON ANKLEWARMERS 
 9. PAPILLON PAKJE
  Special Price € 17,49 Regular Price € 24,99
  PAPILLON PAKJE
 10. PAPILLON LEOTARD
  Special Price € 19,59 Regular Price € 27,99
  PAPILLON LEOTARD
 11. PAPILLON PAKJE MET LOS ROKJE
  Special Price € 24,49 Regular Price € 34,99
  PAPILLON PAKJE MET LOS ROKJE
 12. PAPILLON PAKJE KORTE MOUW VOILE
  Special Price € 17,49 Regular Price € 24,99
  PAPILLON PAKJE KORTE MOUW VOILE
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Producten 1-12 van 28

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Ballet

Ballet is een klassieke vorm van dansen waarbij sierlijke poses worden gecombineerd met vloeiende en lichte bewegingen. De benen en armen vormen vaak een lijn en ballerina’s draaien veel op hun voeten en springen hoog. Alle bewegingen zien er sierlijk en elegant uit. Het assortiment van Papillon zorgt voor de juiste balletschoenen, balletkleding en accessoires om tijdens trainingen en optredens te stralen als een ballerina.

 

Vormen van ballet

Bij het woord ballet wordt vooral aan klassiek ballet gedacht, maar de dansstijl is breder dan dat. Naast ballet bestaat ook het modern ballet, moderne dans en jazzballet. Modern ballet zit tussen het klassieke ballet en de moderne dans in. Deze vorm kenmerkt zich door de klassieke houdingen, maar er is meer bewegingsvrijheid in de dans die gedaan wordt. Bij moderne dans wordt er aandacht gegeven aan bewegingen gebaseerd op de ademhaling van mensen en wordt het gevoel erg belangrijk. Jazzballet is een voorbeeld van een vorm van ballet dat ook vaak wordt gedaan. Het verschil tussen klassiek ballet en jazzballet is dat er bij jazzballet gedanst wordt op modernere muziek en dat de bewegingen minder sierlijk zijn dan bij ballet. Hier worden wel danstechnieken gebruikt die bij ballet terug komen.

 

Uitstraling van ballet

Tijdens klassiek ballet wordt er door middel van de muziek de kostuums, decors en de choreografie een verhaal met een sfeer verteld. Waar vroeger het ballet bedoeld was om even van de dagelijkse sleur te ontsnappen en daardoor gebruik werd gemaakt van fantasie, staat het ballet van tegenwoordig bekend om een verhaallijn dat goed te volgen is voor iedereen. Door het ballet er sierlijk en licht uit te laten zien, is er voor gekozen om te dansen op spitzen. Hierdoor dans je op je tenen en worden de bewegingen nog sierlijker. Deze balletschoenen hebben een leren zool en een verharde punt. Verder is de uitstraling van een ballerina ook erg van belang. Het haar wordt vaak strak in een knot gedaan en met een haarband elegant gemaakt. De ballet accessoires zorgen ervoor dat jij kan stralen op het podium tijdens een ballet optreden.

 

Bekijk hier het assortiment van Papillon dat bestaat uit balletschoenen, balletpakjes en accessoires om jouw outfit compleet te maken. Papillon is een groot balletmerk dat zich ook richt op andere dansstijlen en sporten als fitness, yoga en aerobics. Zij verkopen naast balletschoenen, ook dansschoenen en balletkleding waarin je veel bewegingsvrijheid hebt om te dansen.