Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 38

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. FUN HOOP S
  € 29,95
  PURE2IMPROVE FUN HOOP S
 2. NIKE DOMINATE 8P
  € 18,00
  NIKE DOMINATE 8P
 3. NIKE DOMINATE 8P
  € 18,00
  NIKE DOMINATE 8P
 4. Sale
  TF150 RUB BASKETBAL 7
  Special Price € 14,95 Regular Price € 19,95
  SPALDING TF150 RUB BASKETBAL 7
 5. PRECISION ECO GRIP S7
  € 62,95
  SPALDING PRECISION ECO GRIP S7
 6. STEPHEN CURRY S7
  € 24,95
  SPALDING STEPHEN CURRY S7
 7. NBA DUTY NET
  € 14,95
  SPALDING NBA DUTY NET
 8. Sale
  NBA MVP S7
  Special Price € 17,95 Regular Price € 27,95
  SPALDING NBA MVP S7
 9. Sale
  NBA THREAT S7
  Special Price € 19,95 Regular Price € 27,95
  SPALDING NBA THREAT S7
 10. CLEVELAND S7
  € 17,95
  SPALDING CLEVELAND S7
 11. GOLD ST S7
  € 17,95
  SPALDING GOLD ST S7
 12. ATTACK TANK TOP WHITE/BL
  Special Price € 19,96 Regular Price € 24,95
  SPALDING ATTACK TANK TOP WHITE/BL
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 38

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Basketbal

Basketbal is een kleine sport in Nederland, maar daardoor niet minder leuk, snel en dynamisch. Basketbal is een teamsport en je probeert te scoren door de basketbal in het net van de tegenstander te gooien. Ga een van je helden achterna met het basketbalassortiment van Pure2Improve, Spalding en Wilson.

 

Het verloop van basketbal

Basketbal is een teamsport dat wordt gespeeld met twee teams van vijf personen. Je krijgt punten door de basketbal door het net van de tegenstander te gooien. Bij probeert zo veel mogelijk de tegenstander af te stoppen en de bal af te pakken. Hierbij heb je weinig contact met de tegenstander. De speeltijd van een potje basketbal is 4 x 12 minuten, waarbij per aanval een schotklok start.  Binnen 24 seconden moet je op het doel, het net van de tegenstander, geschoten hebben. Bij basketbal mag je twee passen lopen en stuiten met de bal. Er is een verschil tussen het aantal punten dat je kan halen bij een doelpoging. Wanneer je in het veld staat, krijg je twee punten voor het scoren. Wanneer je achter de 3-punts lijn staat, krijg je drie punten wanneer je scoort. Na het scoren, neemt de tegenstander de bal achter de lijn uit. Tijdens de gehele wedstrijd kan er gewisseld worden.

 

Posities van basketbal

Het team van basketbal bestaat uit vijf spelers met ieder een andere positie: point guard, shooting guard, center, small forward en de power forward. De point guard is de spelverdeler van het team. De kenmerken van de point guard is een wat kleinere speler die wenbaar is. Een point guard moet snel kunnen dribbelen en passen en het belangrijkste is het overzicht kunnen bewaren. De shooting guard is de speler die voor de meeste punten moet zorgen. Kenmerken van deze speler zijn dat ze atletisch en lang zijn, maar zijn daarnaast ook wendbaar. De center is het aanspeelpunt in het veld. Dit is een statische speler die dichtbij de basket kan komen. In verdedigend opzicht is dit een belangrijke speler om te blokken. De small forward heeft een grote bijdrage bij het scoren. De power forward pakt vooral de rebounds en kan scoren van dichtbij het net. Daarnaast kan hij de schoten goed blokken in de verdediging. Kenmerken van deze speler is de combinatie van kracht met lengte.

 

Vind hier de basketbalschoenen, basketbalkleding en basketballen die bij jou passen. Wil je beter worden in het spelletje? Ga dan naar basketbalaccessoires en vind daar de beste spullen om het thuis te oefenen.