Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. NODOR WEDSTRIJD
  € 54,95
  NODOR WEDSTRIJD
 2. DARTBOARD GRADE A SISAL BIG NR
  € 74,95
  XQ MAX DARTBOARD GRADE A SISAL BIG NR
 3. DARTBOARD GRADE A SISAL
  € 59,95
  XQ MAX DARTBOARD GRADE A SISAL
 4. 2CM FLOCKED DARTBOARD SET
  € 17,95
  XQ MAX 2CM FLOCKED DARTBOARD SET
 5. MVG HOME DARTS CENTRE
  € 79,95
  XQ MAX MVG HOME DARTS CENTRE
 6. MVG DARTSET
  € 99,95
  Q MAX MVG DARTSET
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Dartborden

Het belangrijkste naast de dartpijlen tijdens een potje darten is toch wel het dartbord. Deze wordt op 2,37 meter van de spelers vandaan geplaatst. Met de dartborden van Masterdarts , Nodor en XQ Max kun je thuis gemakkelijk en eenvoudig oefenen om net zo goed te worden als Michael van Gerwen of Raymond van Barneveld. Verstandig is om ook een surround bord aan te schaffen, zodat je geen gaten in je muur of deur krijgt.

 

Opbouw van een dartbord

Een dartbord bestaat uit vakjes van 1 tot en met 20 die van buiten naar binnen gaan. Bij ieder cijfer heb je vier verschillende scoringsvakjes die uitkomen in het midden van het bord. Van boven naar beneden heb je: de dubbel, single, triple en weer een single. Wanneer je een dartpijl in de double gooit, verdubbel je de score. Bij single blijft de score gelijk. Bij een triple wordt de waarde verdrievoudigd. Hoe kleiner het vakje dus is, hoe groter de waarde. De laatste single van ieder cijfer komt uit bij de bull. Deze is onderverdeeld in bull’s eye en de single bull. Bull’s eye heeft een waarde van 50.

 

Soorten dartborden

Daarnaast zijn er verschillende soorten dartborden. Het eerste verschil zit in de bedrading: hoe dikker de bedrading, hoe meer kans je hebt dat de dartpijlen uit het bord ketsen. Daarnaast is de bedrading van het dartbord vastgemaakt met naden. Hierdoor heb je ook meer kans op het terug ketsen van de pijlen, omdat de naden in de weg zitten in het scoringsvak.

Bij een wat professioneler bord zit de  bedrading in het bord vast. Hierdoor heb je geen last van naden en deze bedrading is dunner. Dus heb je een groter scoringsvlak om de pijlen in te gooien. Hierdoor is de kans kleiner dat de pijl terugkaatst. De bedrading van een Nodor dartbord is schuin, waardoor de pijl begeleid wordt naar het scoringsvak.

 

Naast gewone dartborden heb je ook elektrische dartborden. Bij een gewoon dartbord worden de vezels gescheiden als je een pijl gooit en komen ze weer bij elkaar wanneer je de pijl eruit haalt. Bij een elektrisch bord zijn er al gaatjes in het scoringsvak. Met een soft-tip dartpijl gooi je op het dartbord en kan je meteen de score zien.

 

Materiaal van een dartbord

Een dartbord is gemaakt van sisal, een plantaardige vezel dat ervoor zorgt dat de dartpijlen gemakkelijk in het bord komen. De vezels worden naar voren gericht en om alle vezels komt een stalen band. Doordat deze vezels naar voren gericht zijn, kunnen de darts gemakkelijk in het dartbord.