Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Producten 1-12 van 25

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. MVG DARTSET 20GR
  € 9,95
  QMAX MVG DARTSET 20GR
 2. STEEL TIP 18 GR DARTSET 3 PCS
  € 12,95
  QMAX STEEL TIP 18 GR  DARTSET 3 PCS
 3. 25GR FALCON STEEL BRASS SET
  € 19,95
  QMAX FALCON STEEL BRASS SET
 4. 23GR FALCON STEEL BRASS SET
  € 19,95
  QMAX FALCON STEEL BRASS SET
 5. 21GR FALCON STEEL BRASS SET
  € 19,95
  QMAX 21GR FALCON STEEL BRASS SET
 6. Sale
  JYHAN ARTUT DARTS 24 GRAM
  Special Price € 34,95 Regular Price € 44,95
  MASTERDARTS JYHAN ARTUT DARTS 24 GRAM
 7. Sale
  MVG DARTS 25 GRAM
  Special Price € 54,95 Regular Price € 69,95
  MASTERDARTS MVG DARTS 25 GRAM
 8. Sale
  MVG SOFT-TIP DARTS 18 GRAM
  Special Price € 34,95 Regular Price € 44,95
  MASTERDARTS MVG SOFT-TIP DARTS 18 GRAM
 9. Sale
  VDV SOFT-TIP DARTS 18 GRAM
  Special Price € 29,95 Regular Price € 39,95
  MASTERDARTS VDV SOFT-TIP DARTS 18 GRAM
 10. MVG HOME DARTS CENTRE
  € 79,95
  XQ MAX MVG HOME DARTS CENTRE
 11. MV DARTSET 23GR BRASS T LOOK
  € 14,95
  XQ MAX MV DARTSET 23GR BRASS T LOOK
 12. DARTS GIFTSET
  € 14,95
  XQ MAX DARTS GIFTSET
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Producten 1-12 van 25

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Dartpijlen

Dartpijlen zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heb je verschil in grammen, verschil in prijs, verschil in de punt en verschil in de vorm van de grip. Een dartpijl kiezen is een persoonlijke smaak en keuze. De pijl moet helemaal naar jouw hand gezet worden, anders kan je niet fijn darten. Of je darts nu voor je plezier doet of professioneel, hier vind je de pijlen die je nodig hebt om een goed potje te kunnen darten. Het assortiment van XQ Max en Masterdarts zorgt er dan ook voor dat jij een goed potje kan gaan darten.

 

Gewicht van dartpijlen

De meeste dartpijlen hebben een gewicht tussen de 20 en 25 gram. Mannen gebruiken meestal een wat lichtere dartpijl, rond de 23 gram. Vrouwen gebruiken meestal een wat zwaardere dartpijl, rond de 25 gram. Een lichte pijl gooi je harder en sneller en een zwaardere pijl gooi je trager en minder hard. De zwaardere pijl corrigeert gemakkelijker dan een lichtere. Daarom is verstandig wanneer je net begint met darten, om een zwaardere pijl te nemen. Heb je een worp meer onder controle? Stap dan over op een wat lichtere pijl.

 

Opzet dartpijlen

Een dartpijl bestaat uit vier onderdelen: flight, shaft, barrel en de punt. De flight is het vlaggetje van de dartpijl en deze kan je naar eigen keuze kiezen. De shaft is het middelste gedeelte van een dartpijl. De barrel is het onderste gedeelte van de pijl voor de punt en hiermee houd je de pijl vast.

Er zit verder een verschil in soft-tip pijlen en gewone pijlen. Soft-tip pijlen zijn speciaal voor een elektrisch dartbord. In dit elektrisch dartbord zitten al gaten waar de dartpijlen gemakkelijk in kunnen. De punten van zo’n pijl zijn wat dikker ten opzichte van de gewone pijlen.

 

Materiaal van een dartpijl

Dartpijlen kunnen van drie verschillende soorten materialen gemaakt zijn. Dartpijlen die gemaakt zijn van brass, zijn te herkennen aan de koperkleur. Deze pijlen zijn geschikt voor kinderen en beginners. De Nickel Silver pijlen zijn zilverkleurig, hebben een laag gewicht en geschikt voor het darten in de kroeg. Dartpijlen die gemaakt zijn van Tungsten zijn geschikt voor de gevorderde darter. Hoe meer Tungsten er in de pijl zit, hoe dunner de pijl is. Door de dunne pijl kan je de pijlen eenvoudiger dichter bij elkaar gooien en heb je meer kans om een triple te gooien. Deze darts worden gemaakt in zilver, goud en zwart.

 

Het assortiment dartpijlen van QMax en Masterdarts zorgt ervoor dat jij de dartpijl hebt die het beste bij jou past.