Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Sale
  DEFIANCE
  Special Price € 99,95 Regular Price € 139,95
  BABOLAT DEFIANCE 
 2. Sale
  REFLEX
  Special Price € 69,95 Regular Price € 99,95
  BABOLAT REFLEX
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Padel

Padel is een racketsport waarbij je, net als met tennis, kan singelen of dubbelen. Padel wordt in Nederland steeds populairder, aangezien het voor iedere leeftijd geschikt is en het een laagdrempelige sport is. Het assortiment van Babolat zorgt ervoor dat jij met elk niveau een potje padel kan gaan spelen.

 

Verloop van het spel padel

Padel wordt gespeeld op een baan van 10 x 2 meter, waarbij de wanden van glas en hekwerk zijn. Het spel is een combinatie van tennis en squash, waarbij je de wanden mag gebruiken om een punt te scoren. Ook hier moet je eerst serveren om het spel te laten beginnen. De puntentelling is hetzelfde als bij tennis waarbij de wedstrijd eindigt met een ‘’best-of-three’’. Tijdens het spel mag de bal maar een keer het veld raken. Wanneer de bal stuitert, gebeurt dat zonder de wand of hekwerk te raken. De tegenstander mag de bal direct in het speelveld of via de zijwanden terugslaan.

 

Rackets en ballen bij padel

Ook bij padel wordt er gebruik gemaakt van een racket, echter ziet deze er wel anders uit. Het racket van padel heeft geen snaren, maar bestaat uit een kunststof racket. Deze padelrackets worden gemaakt van carbon, fiber of grafiet. Het racketblad is meestal rond en zijn voorzien van gaatjes. Aan het uiteinde van het racket zit een koordje, zodat het padelracket niet uit je handen kan vliegen.  De ballen die gebruikt worden zien eruit als tennisballen, maar zijn net wat harder. Deze ballen zijn net wat harder, omdat de bal bij padel goed moet stuiteren.