Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Producten 1-12 van 19

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. EVE
  Special Price € 39,95 Regular Price € 49,95
  MOVE EVE
 2. ARROW BOY
  Special Price € 49,95 Regular Price € 64,95
  MOVE ARROW BOY
 3. ADAM
  Special Price € 39,95 Regular Price € 49,95
  MOVE ADAM
 4. X-ONE 18 GIRL
  Special Price € 79,95 Regular Price € 99,95
  FILA X-ONE 18 GIRL
 5. LEGACY PRO 84 LADY
  Special Price € 134,95 Regular Price € 159,95
  FILA LEGACY PRO 84 LADY
 6. LEGACY PRO 100 LADY
  Special Price € 149,95 Regular Price € 179,95
  FILA LEGACY PRO 100 LADY
 7. LEGACY COMP. LADY
  Special Price € 99,94 Regular Price € 129,95
  FILA LEGACY COMP. LADY
 8. PRIMO COMP 18
  Special Price € 89,95 Regular Price € 109,95
  FILA PRIMO COMP 18
 9. IZI WOMEN
  € 129,95
  ROCES IZI WOMEN
 10. ROCES XENON 2.0
  € 169,95
  ROCES XENON 2.0
 11. ROCES XENON 2.0 W
  € 169,95
  ROCES XENON 2.0 W
 12. ROCES ICON W
  € 109,95
  ROCES ICON W
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Producten 1-12 van 19

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Inline Skates

Skaten of skeeleren kan op recreatief niveau gedaan worden, maar ook gezien worden als sport. Het skaten heeft hetzelfde effect als hardlopen, aangezien je het uithoudingsvermogen en een aantal spiergroepen traint. Dus wanneer je niet van hardlopen houdt, is skaten een alternatief. Het skeeleren zelf voelt niet echt als sporten, maar toch zal je je spieren voelen na een ronde.

 

Voordelen van skaten

Skaten kan vergeleken worden met een cardio training, aangezien je hier je uithoudingsvermogen traint. Met skaten of skeeleren train je naast het uithoudingsvermogen heel eenvoudig verschillende spiergroepen: buik, billen en benen. De spiergroep die het meest getraind wordt tijdens het skaten zijn de benen, want vanuit je benen zet je kracht om naar voren te gaan. Verder wordt je balans getest als je gaat skeeleren. Om de balans goed te vinden, worden verschillende spiergroepen aangespannen om er voor te zorgen dat je niet valt. Wanneer je dit vaker doet, wordt je balans ook steeds beter.

 

Verschillende soorten inline skates

Wanneer je skates of rolschaatsen aan gaat schaffen is het belangrijk om te weten wat voor soort skate je wilt, aangezien er veel verschillende soorten skates zijn. Rollerskates of rollerschaatsen hebben het kenmerk dat de wielen twee aan twee zitten (twee wielen voor, twee wielen achter). Bij de inline skates worden de wielen achter elkaar geplaatst, waardoor ze als het ware in een lijn staan (inline skate).

 

Bij het kiezen van een skate is het van belang om een aantal punten in gedachten te houden: wil je lange afstanden skaten, wil je veel wendbaarheid hebben, wil je een sluitsysteem of wil je skates met een harde of een zachte schoen. Wanneer je begint met skeeleren, zal je al snel uitkomen bij de harde schoen. Deze geeft namelijk goede ondersteuning aan je enkels. Wanneer je wilt skeeleren op hoog niveau, zal je ook sneller voor een groter wiel gaan, waardoor je sneller gaat.

 

Er bestaat ook zoiets als een stuntskate, die speciaal gemaakt zijn voor het maken van stunts. Deze skates hebben als kenmerk de relatief kleine wieltjes en de hoge harde schoen met een zachte binnenschoen.

 

Skeelers voor kinderen bieden een goede pasvorm en veel stabiliteit, door de schoen die in de skeeler zit. Daarnaast zijn de kinder skates verstelbaar, waardoor de skates met het kind mee kan groeien. Vaak worden er 3 a 4 maten overbrugd met de verstelbare skeelers.

 

Materiaal skates

Het frame van een skate is meestal gemaakt van aluminium, om ervoor te zorgen dat de skate goed tegen een stootje kan. De schoen in een skeeler is meestal van een wat zachter materiaal, om toch een goede comfort mee te geven. De schoen wordt dan ook gemaakt van een vezel dat er voor zorgt dat de pasvorm aangepast wordt naar jouw voet.

 

Bekijk het assortiment van onder andere K2 en Roces voor de verschillende skates en kies de skate die het beste bij jouw en jouw skeelerstijl past.