Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 61

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. SPEED 50 DAMES ROZE
  € 34,95
  ADIDAS SPEED 50 DAMES ROZE
 2. SPEED 200 LEDER
  Special Price € 79,95 Regular Price € 94,95
  ADIDAS SPEED 200 LEDER
 3. JUDOPAK J181 JUNIOR
  € 22,95
  ADIDAS JUDOPAK J181 JUNIOR
 4. Sale
  SUPER SPORTTAS - M
  Special Price € 62,95 Regular Price € 79,95
  ADIDAS SUPER SPORTTAS - M
 5. TRADITIONAL GRAPPLING
  € 34,95
  ADIDAS TRADITIONAL GRAPPLING
 6. SCHEEN-EN WREEFBESCHERMER
  Special Price € 54,95 Regular Price € 69,95
  ADIDAS SCHEEN-EN WREEFBESCHERMER
 7. KRUISBESCHERMER/TOK
  € 14,95
  ADIDAS KRUISBESCHERMER/TOK
 8. RESPONSE ZAKHANDSCHOEN
  € 29,95
  ADIDAS RESPONSE ZAKHANDSCHOEN
 9. BOKSHANDSCHOEN Leder BG 5
  Special Price € 99,95 Regular Price € 127,00
  BOOSTER BOKSHANDSCHOEN LEDER BG 5
 10. TWINS THAIBOKSBROEK
  € 49,95
  TWINS THAIBOKSBROEK
 11. BOOSTER THAIBOKSBROEK TBT CHAOS 4
  € 49,95
  BOOSTER THAIBOKSBROEK TBT CHAOS 4
 12. BOOSTER THAIBOKSBROEK PRO 4.41
  € 49,95
  BOOSTER THAIBOKSBROEK PRO 4.41
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 61

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Vechtsport

Vechtsport is een brede tak van sport, voor zowel dames als heren, met verschillende soorten sporten onder zich en wordt ook wel martial arts genoemd. Hetgeen wat bij alle vechtsporten van belang is dat je niet alleen fysiek sterk bent, maar ook mentaal goed tegen een stootje kan. Je moet namelijk op het juiste moment proberen je tegenstander uit te schakelen op een manier die toegestaan is. Alle soorten vechtsporten zijn een vorm van zelfverdediging.

 

Verschillende vormen van vechtsport

De verschillende vormen van vechtsport zijn: Boksen, Thai Boxen, Kickboksen, Taekwondo, Judo, Karate en Jiu Jitsu. Bij boksen maak je gebruik van je vuisten om je tegenstander op de juiste manier uit te schakelen. Bij Thai boksen maak je gebruik van je vuisten, voeten, knieën en schenen om je tegenstander uit te schakelen. De overeenkomst is dat er gebruik wordt gemaakt van bokshandschoenen. Bij Thai boksen wordt er ook gebruik gemaakt van werp- en veegtechnieken die weer bij judo aan bod komen. Verder maakt kickboksen ook gebruik van bokshandschoenen, alleen is er toch wel een verschil met boksen.  Bij kickboksen maak je namelijk gebruik van je handen, voeten en je scheenbenen. Bij boksen ben je vooral bezig met het zoeken van de dekking en hoe je de stoten goed kan geven. Daarnaast gebruik je bij het kickboksen technieken van Taekwondo.

 

Taekwondo, Judo en Karate maken geen gebruik van bokshandschoenen, maar zijn populair bij de zelfverdedigingkunsten. Bij Taekwondo wordt gebruik gemaakt van de voeten en de vuist. Hierbij wordt de zelfverdediging ontwikkelt door conditie, zelfvertrouwen en discipline. Bij karate worden de technieken als trappen, stoten, slagen en ademhaling getraind, zodat je meer controle krijgt over deze aspecten. Deze technieken zorgen ervoor dat jij de zelfverdedigingtechniek onder de knie krijgt. Bij judo is het van belang dat je een balans vindt tussen aanval en verdediging. Hierbij is het belangrijk om op het juiste moment de aanval op te zoeken en de ander uit balans te brengen en op het juiste moment te gaan verdedigen. Het belangrijkste bij judo is dat je respect hebt voor de tegenstander.

 

Het grote vechtsport assortiment van Adidas, Booster, Everlast, Matsuru, Safejawz, Shockdoctor en Twins zorgt ervoor dat jij de juiste uitrusting, (boks)handschoenen en binnenhandschoenen, bescherming en accessoires hebt voor de juiste vechtsport. Bekijk het assortiment voor dames en heren en vindt de juiste artikelen.