Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Sale
  A404
  Special Price € 59,95 Regular Price € 119,00
  ADIDAS A404
 2. Sale
  TIOMAN
  Special Price € 27,99 Regular Price € 39,99
  SINNER TIOMAN
 3. Sale
  CARRERA 6002
  Special Price € 89,96 Regular Price € 144,95
  CARRERA CARRERA 6002
 4. Sale
  ANTIGUA (BOX)
  Special Price € 41,99 Regular Price € 59,99
  SINNER ANTIGUA
 5. Sale
  CRANE (BOX)
  Special Price € 41,99 Regular Price € 59,99
  SINNER CRANE
 6. Sale
  SPEED (BOX)
  Special Price € 38,49 Regular Price € 54,99
  SINNER SPEED
 7. Sale
  SPEED (BOX)
  Special Price € 38,49 Regular Price € 54,99
  SINNER SPEED
 8. Sale
  FIREBUG (BOX)
  Special Price € 41,99 Regular Price € 59,99
  SINNER FIREBUG
 9. Sale
  FIREBUG (BOX)
  Special Price € 41,99 Regular Price € 59,99
  SINNER FIREBUG
 10. FLOATABLE GLASSES Y 2.1
  € 9,95
  JOBE FLOATABLE GLASSES Y 2.1
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Brillen

Het item wanneer je in de zomer naar buiten gaat: de zonnebril. Een zonnebril is in de eerste plaats ervoor om je ogen te beschermen tegen de UV-stralen. Daarnaast is het een echt fashion item om mee te stralen tijdens de zomer. Het assortiment van Brunotti, Carrera, Jobe en Sinner zorgt ervoor dat jouw ogen beschermd worden tijdens de zomermaanden, maar dat je er ook nog eens goed uitziet.

 

Soorten zonnebrillen

Of je nou voor een sportieve zonnebril wilt gaan of toch voor een wat modieuzere, in deze categorie kom je alle soorten zonnebrillen tegen. Bij de sportzonnebrillen zitten vaak verwisselbare lenzen, waardoor je de lenzen gemakkelijk kan wisselen bij het type weer. Bij de sportzonnebrillen worden donkergrijze, oranje en blauwe lenzen geleverd. De andere zonnebrillen hebben een modieus montuur of een sportief montuur. Verder worden er ook brillen getoond speciaal voor baby’s en kleinere kinderen. Hierbij is het belangrijk dat de ogen goed beschermd worden tegen de UV-straling. Deze zonnebrillen zitten dan ook altijd in categorie 4. De meeste glazen van zonnebrillen zijn gepolariseerd. Hierdoor worden de schitteringen van het water verminderd, waardoor je een beter zicht hebt.

 

Bescherming van een zonnebril

Zonnebrillen voor dames en heren hebben vijf verschillende beschermingscategorieën. De categorieën gaan van 0 tot en met 4 en hebben allemaal een eigen kenmerk. Wanneer een zonnebril in categorie 0 zit, geeft deze zonnebril weinig tot geen bescherming tegen UV-straling. Wanneer een zonnebril in categorie 4 zit, geeft deze zonnebril de meeste bescherming tegen UV-straling.

 

De glazen van zonnebrillen die in categorie 0 zitten, laten tussen de 80 en 100% UV-straling door. Dit zijn vooral de licht gekleurde glazen. De glazen uit categorie 1 laten tussen de 40 en  80% UV-straling door. Glazen uit categorie 2 laten tussen de 20 en 40% UV-straling door. Dit zijn vooral de wat lichtere glazen. Glazen uit categorie 3 laten 10 en 20% UV-straling door. Dit zijn de wat donkere glazen. Wanneer je gaat skiën of veel op het water zit, zijn de glazen van categorie 4 geschikt. Deze laten tussen de 5 en 10% UV-straling door. Hierdoor zijn ze voor dit soort activiteiten goed, maar zijn ze voor het autorijden niet geschikt. Categorie 0 en 1 zijn geschikt voor de (zeer) bewolkte dagen, categorie 2 en 3 zijn geschikt voor de (zeer) zonnige dagen en categorie 4 is geschikt voor het skiën en wanneer je op het water zit.

 

Bekijk het assortiment om te bepalen welke zonnebril voor heren en dames het beste bij jou past. Bij de meeste brillen wordt aangegeven in welke beschermingscategorie de zonnebril valt.