Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. MASK ZEPHIR JUNIOR
  € 14,95
  MARES MASK ZEPHIR JUNIOR
 2. MASK SHARKY
  € 19,95
  MARES MASK SHARKY
 3. Sale
  TORTUGA MASK
  Special Price € 9,95 Regular Price € 17,95
  MARES TORTUGA MASK
 4. Sale
  MASK PURE VISION
  Special Price € 24,95 Regular Price € 49,95
  MARES MASK PURE VISION 
 5. Sale
  MASK ESSENCE LIQUIDSKIN
  Special Price € 29,95 Regular Price € 69,95
  MARES MASK ESSENCE LIQUIDSKIN
 6. Sale
  MASK PIRATE '10
  Special Price € 14,95 Regular Price € 22,95
  MARES MASK PIRATE '10
 7. WAHOO
  Special Price € 22,95 Regular Price € 34,95
  MARES WAHOO
 8. Sale
  MASK KONA
  Special Price € 19,95 Regular Price € 32,95
  MARES MASK KONA
 9. Sale
  RIFT PRO MASK
  Special Price € 19,57 Regular Price € 27,95
  SPEEDO RIFT PRO MASK
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Duikbrillen

Op vakantie wil je niks missen van de natuurlijke omgeving, de cultuur van het land en de onderwaterwereld. Duikbrillen heb je er in verschillende soorten en maten en is eenvoudig in gebruik wanneer je de onderwaterwereld wilt bekijken. Zo heb je duikbrillen wanneer je in de zee wilt gaan snorkelen, maar heb je ook brillen die al voldoende zijn voor het zwembad om onder water te kunnen kijken. Deze brillen worden ook wel zwembrillen genoemd.

Verschil duikbril en zwembril 

Het verschil tussen een zwembril en een duikbril is dat bij een duikbril je ogen en neus in dezelfde ruimte zitten. Een zwembril bedekt alleen de ogen, waardoor je ogen beschermd worden tegen chloor of zout.

 

Bij het aanschaffen van een zwembril is het van belang om een aantal punten in je achterhoofd te houden. Zwembrillen voor de sport zwemmen moeten gestroomlijnd zijn en hebben een laag profiel voor minimale weerstand. Wanneer je voor buiten een zwembril wilt, is het verstandig om een bril te kopen met een UV laag. Zwembrillen voor buiten hebben vaak ook een grotere lens, waardoor je een goed zicht hebt in het zwembad of in zee.

Bij het aanschaffen van een duikbril is het van belang om te letten op de lens. Staat deze te ver van je hoofd vandaan, dan verkleint dat je zicht. Het is belangrijk dat een duikbril een goed aangesloten pasvorm heeft, anders krijg je als nog water in je ogen. De meeste duikbrillen hebben een siliconenrand die er voor zorgt dat de bril goed aansluit aan je gezicht. Wanneer je een duikmasker gaat passen, adem dan eens rustig in. Blijft het masker zitten, dan heb je een goede pasvorm te pakken.  De duikbrillen zijn goed te combineren met snorkels of zwemvliezen.

Pasvorm van de duikbril

Bij beide brillen is het van belang dat de bril comfortabel zit. Heb je na het zwemmen, duiken of snorkelen last van ronde kringen of striemen op je gezicht? Maak de band dan iets losser. Deze is niet bedoeld om het lekken te voorkomen, maar om de bril comfortabel te dragen. Heb je een duik- of zwembril met een gespleten hoofdband, doe de bovenste band dan boven en de onderste band onder je hoofdknobbel.

 

Bekijk hier het assortiment duikbrillen en zwembrillen van de merken Mares en Speedo en kijk welke duik- of zwembril het beste bij jou past. Het assortiment biedt zowel duik- en zwembrillen voor kinderen als volwassenen aan.