Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Sale
  SUNDOWN PACKAGE
  Special Price € 77,94 Regular Price € 129,95
  DEVOCEAN SUNDOWN PACKAGE
 2. Sale
  DEVOCEAN ROCKET 3P
  Special Price € 134,94 Regular Price € 219,95
  DEVOCEAN ROCKET 3P
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Funtubes

Ga je een dagje het water op met een boot? Vergeet dan vooral niet een funtube mee te nemen voor een dag volop plezier! Een funtube is eigenlijk niks anders dan een opblaasbare boot, band of leuke vorm wat je achter je boot vast kan maken.

 

Er zijn funtubes of funbanden in verschillende soorten vormen en maten. Zo heb je funtubes voor één persoon en voor meerdere personen en de funtubes hebben verschillende vormen: rond, driehoek, een banaan,  een racket, noem het maar op en een funtube heeft die vorm. Daarnaast zijn er lichte tubes en banden, maar ook zwaardere. Heeft jouw boot veel vermogen, dan kan je beter voor een lichte tube kiezen. Heeft de boot niet veel vermogen, dan is het verstandig om een iets zwaardere tube te kiezen. Hierdoor blijft de band gemakkelijker drijven en hoeft de boot de band minder hard vooruit te trekken. De tubes kunnen gemakkelijk opgeblazen en opgevouwen worden. Hierdoor kan je de funtube overal mee naar toe nemen, zelfs op vakantie.  

 

Veiligheid staat voorop, ook met een funtube

Wanneer je zo iets gaat doen, is het van belang om de veiligheid van de persoon op de funtube in gedachten te houden. Zorg ervoor dat de funtube van goede kwaliteit is en dat het koord stevig aan de boot is vastgebonden. Voor degene die op een funtube gaan zitten, is het verstandig om een zwemvest aan te doen. Daarnaast is het als schipper belangrijk dat je hetgeen wat er achter je gebeurd in de gaten houdt. Een funtube kan alle kanten op springen, daarom is het belangrijk om de andere boten in de gaten te houden, maar de funtube zelf ook.

 

Materiaal van een funtube

De funtube of band moet van goede kwaliteit zijn, aangezien je niet ineens vol op het water wilt klappen. De funtubes zijn daarom ook gemaakt van sterk PVC met een nylon hoes. Hierdoor zit je wel comfortabel op de tube, maar blijft hij wel sterk.

 

Bekijk hier het assortiment funtubes van de merken Jobe en Devocean en ga voor de funtube. Dit zorgt ervoor dat het dagje op het water voldoende plezier biedt en zorgt voor veel sensatie op het water.