Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Producten 1-12 van 24

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. ARRIGO AQUA SOCK
  € 9,99
  RUCANOR ARRIGO AQUA SOCK
 2. ADINO AQUA SOCK
  € 8,99
  RUCANOR ADINO AQUA SOCK
 3. FINS X-ONE
  € 42,95
  MARES FINS X-ONE
 4. Sale
  SET FLUIDA STREAM
  Special Price € 34,95 Regular Price € 59,95
  MARES SET FLUIDA STREAM
 5. Sale
  SET FLUIDA SEAHORSE JUNIOR
  Special Price € 29,95 Regular Price € 49,95
  MARES SET FLUIDA SEAHORSE JUNIOR
 6. Sale
  SET FLUIDA SEAHORSE JUNIOR
  Special Price € 29,95 Regular Price € 49,95
  MARES SET FLUIDA SEAHORSE JUNIOR
 7. Sale
  FINS ORCA
  Special Price € 17,95 Regular Price € 29,95
  MARES FINS ORCA
 8. FINS ORCA JR
  Special Price € 14,95 Regular Price € 24,95
  MARES FINS ORCA JR
 9. GROMMET SHOE
  € 18,95
  PRO LIMIT GROMMET SHOE
 10. CARIBEAN III WATERSHOES
  € 6,95
  RUCANOR CARIBEAN III WATERSHOES
 11. TS ADINO BLUE
  € 8,99
  RUCANOR TS ADINO BLUE
 12. TS ARRIGO FUCHSIA
  € 9,99
  RUCANOR TS ARRIGO FUCHSIA
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Producten 1-12 van 24

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Zwemvliezen

Wil je je als een vis in het water voelen tijdens het snorkelen of duiken? Ga dan voor de zwemvliezen met een open of een dichte hiel. Sommige zwemvliezen die geschikt zijn voor snorkelen, zijn niet geschikt voor duiken, aangezien deze te licht zijn. Het assortiment zwemvliezen van Mares en Rucanor geven een goede stuwkracht om je snel door het water heen te laten bewegen.

 

Open of dichte zwemvliezen

Zwemvliezen hebben een normaal gesproken een lengte tussen de 55 en 75 cm. De grootte van de voetpocket bepaalt de maat van de zwemvlies. De voetpocket is de ruimte waar je jouw voeten indoet. Er zijn twee soorten zwemvliezen: open hiel vinnen en dichte hiel vinnen.

 

Bij open hiel vinnen kan je eenvoudig in de vin stappen en strak trekken met de verstelbare gesp tot dat je een comfortabele pasvorm hebt. Naast de verstelbare gesp, heb je ook elastische bandjes. Deze soort vinnen worden meestal door duikers gebruikt. Het zwaardere materiaal van deze vin zorgt ervoor dat je grotere slagen kan maken tijdens het duiken. Wanneer je open hiel vinnen gaat passen, zorg er dan voor dat je deze past met duiklaarsjes.

 

Dichte hiel vinnen zijn qua materiaal lichter en soepeler dan de open hiel vinnen. Deze zijn dan zeer geschikt voor het snorkelen. Hier hoef je alleen maar op het oppervlak van het water te komen en soms ga je even onder water. Zorg ervoor bij het aandoen van deze vinnen dat de rand weer omhoog staat en dat je voeten niet gaan knellen. Deze zwemvliezen worden vaak met blote voeten gedragen.

 

Het materiaal van een zwemvlies

Zwemvliezen worden over het algemeen gemaakt van rubber. Bij het duurdere assortiment kunnen vinnen gemaakt zijn van carbon. Dit materiaal zorgt ervoor dat de zwemvliezen licht zijn, maar toch de stijfheid hebben die een zwemvlies nodig heeft. In de binnenkant van de voetpocket (hier doe je je voet in de zwemvlies) wordt zacht materiaal gebruikt, waardoor de zwemvliezen comfortabel zitten.

 

Bekijk hier het assortiment zwemvliezen van de merken Mares en Rucanor en ga voor de zwemvliezen die de beste pasvorm hebben. Met een bijpassende snorkelset heb je veel plezier tijdens je vakantie.