Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Producten 1-12 van 27

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. ZANPA BLACK/WHITE
  € 28,00
  SPEEDO ZANPA BLACK/WHITE
 2. ZANPA BLACK/WHITE
  € 28,00
  SPEEDO ZANPA BLACK/WHITE
 3. Prolimit Raider shoe 2mm (no box) Black
  Special Price € 19,95 Regular Price € 25,95
 4. Sale
  Prolimit Aqua Shoe
  Special Price € 17,95 Regular Price € 24,99
 5. ARRIGO AQUA SOCK
  € 9,99
  RUCANOR ARRIGO AQUA SOCK
 6. ADINO AQUA SOCK
  € 8,99
  RUCANOR ADINO AQUA SOCK
 7. FINS X-ONE
  Special Price € 29,95 Regular Price € 42,95
  MARES FINS X-ONE
 8. Sale
  SET FLUIDA STREAM
  Special Price € 34,95 Regular Price € 59,95
  MARES SET FLUIDA STREAM
 9. Sale
  SET FLUIDA SEAHORSE JUNIOR
  Special Price € 29,95 Regular Price € 49,95
  MARES SET FLUIDA SEAHORSE JUNIOR
 10. Sale
  SET FLUIDA SEAHORSE JUNIOR
  Special Price € 29,95 Regular Price € 49,95
  MARES SET FLUIDA SEAHORSE JUNIOR
 11. GROMMET SHOE
  € 18,95
  PRO LIMIT GROMMET SHOE
 12. CARIBEAN III WATERSHOES
  € 6,95
  RUCANOR CARIBEAN III WATERSHOES
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Producten 1-12 van 27

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Zwemvliezen en waterschoenen

Wil je je als een vis in het water voelen tijdens de vakantie? Ga dan voor de zwemvliezen met een open of een dichte hiel of voor de waterschoenen. Sommige zwemvliezen die geschikt zijn voor snorkelen, zijn niet geschikt voor duiken, aangezien deze te licht zijn. Het assortiment zwemvliezen van Mares en Rucanor geven een goede stuwkracht om je snel door het water heen te laten bewegen. De waterschoenen van Rucanor en Pro Limit zorgen ervoor dat jij comfortabel de zee in kan lopen.

 

Open of dichte zwemvliezen

Zwemvliezen hebben een normaal gesproken een lengte tussen de 55 en 75 cm. De grootte van de voetpocket bepaalt de maat van de zwemvlies. De voetpocket is de ruimte waar je jouw voeten indoet. Er zijn twee soorten zwemvliezen: open hiel vinnen en dichte hiel vinnen.

Bij open hiel vinnen kan je eenvoudig in de vin stappen en strak trekken met de verstelbare gesp tot dat je een comfortabele pasvorm hebt. Naast de verstelbare gesp, heb je ook elastische bandjes. Deze soort vinnen worden meestal door duikers gebruikt. Het zwaardere materiaal van deze vin zorgt ervoor dat je grotere slagen kan maken tijdens het duiken. Wanneer je open hiel vinnen gaat passen, zorg er dan voor dat je deze past met duiklaarsjes.

Dichte hiel vinnen zijn qua materiaal lichter en soepeler dan de open hiel vinnen. Deze zijn dan zeer geschikt voor het snorkelen. Hier hoef je alleen maar op het oppervlak van het water te komen en soms ga je even onder water. Zorg ervoor bij het aandoen van deze vinnen dat de rand weer omhoog staat en dat je voeten niet gaan knellen. Deze zwemvliezen worden vaak met blote voeten gedragen.

 

Het materiaal van zwemvliezen en waterschoenen

Zwemvliezen en waterschoenen worden over het algemeen gemaakt van rubber. Bij het duurdere assortiment zwemvliezen kunnen vinnen gemaakt zijn van carbon. Dit materiaal zorgt ervoor dat de zwemvliezen licht zijn, maar toch de stijfheid hebben die een zwemvlies nodig heeft. In de binnenkant van de voetpocket (hier doe je je voet in de zwemvlies) wordt zacht materiaal gebruikt, waardoor de zwemvliezen comfortabel zitten.

 

Waterschoenen voor comfort

Waterschoenen zorgen ervoor dat je comfortabel naar de zee kan lopen. Op de meeste vakantiebestemmingen heb je een kiezelstrand, waardoor je niet comfortabel naar de zee kan lopen. Waterschoenen zorgen er dan ook voor dat je geen last hebt van kiezels en schelpen op het strand. Daarnaast zorgen waterschoenen ervoor dat je gemakkelijk het water in kan stappen, zonder dat je op een scherp voorwerp of een zee-egel gaat staan. Ze beschermen je voeten hierdoor goed. Verder moeten waterschoenen aansluitend zitten en niet te wijd, anders kunnen ze eenvoudig uitgaan. De waterschoenen van Rucanor zitten wat ruimer, waardoor het belangrijk is om deze een of twee maten kleiner te nemen. Hierdoor zitten ze aansluitend om je voet en kan je comfortabel over het strand.